fbpx

ÁSZF

Az ujexpressz.com Általános Szerződési Feltételei

Jelen Általános Szerződési Feltételek (továbbiakban ASZF) az ujexpressz.com oldalt, annak bármilyen egyéb applikációját (Pl.:mobil alkalmazás) működtető Magyar Intrastat Kft. (Cg.01-09719699, adószám: 13077495-2-43) székhely: 1125 Béla Király út 4/A., iroda: 1118 Budapest, Holdvilág utca 11.) valamint, az ujexpressz.com oldal vagy annak bármilyen egyéb applikációját használó természetes-, jogi- vagy jogi személységgel nem rendelkező személyekre közelező érvényű használati feltételeket határoz meg. Az ujexpressz.com oldalak, aloldalak és az egyéb applikációk használata kizárólag a jelen ASZF elfogadásával történhet. A Felek elfogadják és tudomásul veszik, hogy az ujexpressz.com oldalak, aloldalak és az egyéb applikációk használatával jelen ASZF rendelkezéseit elfogadottnak és magukra nézve kötelező érvényűnek tekintik.

Kapcsolt szolgáltatásokkal összefüggő információk

Általános feltételek

A webhely üzemeltetője (továbbiakban szolgáltató) hirdetési lehetőséget biztosít az ujexpressz.com oldalra regisztrált felhasználók (továbbiakban felhasználók) részére. A felhasználók az ujexpressz.com oldal használatával jelen ASZF-ben foglalt valamennyi feltételt megkötés nélkül fogadják el. Az ujexpressz.com weboldal felhasználója lehet bármely 18. életévét betöltött természetes személy aki cselekvőképes, továbbá jogi- és jogi személyiséggel nem rendelkező gazdasági társaság (továbbiakban társaság). A felhasználói regisztráció elvégzésével bármely felhasználó vagy társaság jelen ASZF tartalmát magára nézve kötelezőnek tekinti. Társaság regisztrációjakor a társaságot képviselő vagy meghatalmazottja járhat el. A szolgáltató társaság regisztrációjakor kérheti a jogosultság igazolását, melyet cégkivonat másolatával, aláírási címpéldány másolatával és meghatalmazott esetén az aláíró írásos meghatalmazásával erősíthet meg a regisztráló társaság. A szolgáltató fenntartja a jogot arra, hogy a társaság regisztrációja után elektronius úton - E-mail - bekérje a korábban említett iratok scannelt pédányát, valamint fenntartja a jogot, hogy ezirányú kérésének nem teljesítése esetén a regisztrációt felfüggeszti függetlenül attól, hogy a felhasználtó társaság rendelkezik-e fizetett hirdetéssel. Az ujexpressz.com oldal használatával és a regisztrációval a Felek között on-line szerződés jön létre melyet a szolgáltató egyéb módon nem rögzít. A szolgáltató jelen ASZF változásáról általános érvényűen nem küld tájékoztatást, de a weboldalon erre felhívja - változás esetén - valamennyi felhasználó figyelmét. Az ASZF a weboldalon bármikor megtekinthető a létrehozás, a megjelenés és a módosítás hatályos dátumával. A felhasználó tudomásulveszi, hogy az ASZF tartalmát a szolgáltató bármikor és bármennyiszer előzetes bejelentés nélkül módosíthatja. A felek között létrejött on-line szerződés megszüntetését a felhasználó a szolgáltató által fenntartott ügyfélszolgáltai E-mail címre Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. történő írásos megkereséssel bármikor megszüntetheti. A szolgáltató jelen ASZF-et be nem tartó felhasználók fiókját bármikor felfüggesztheti, megszüntetheti. A felhasználó semmilyen kártértítési igényt nem támaszthat a szolgáltató felé a felhasználói fiókjának felfüggesztése, törlése kapcsán függetlenül attól, hogy előfizetett szolgáltatással rendelkezi-e vagy sem. A szolgáltató alapvető érdeke, hogy a felhasználók az ujexpressz.com oldalakat rendeltetésszerűen és megbízhatóan használhassák, melynek feltétele a jelen ASZF-ben foglaltak betartása.

Az ujexpressz.com oldal szolgáltatásainak igénybevétele

Az ujexpressz.com oldalon hirdetés feladására felhasználói regisztrációval van mód. A szolgáltató által külön szerződés keretében megjelenített hirdetések esetében nincs szükség regisztrációra, ilyen esetekben az ujexpressz.com oldalon megjelenő hirdetés a felhasználói felületről nem változtatható, törölhető. Az ujexpressz.com oldalakon ingyenes és fizetős szolgáltatások érhetőek el, melyek minden esetben a hirdetés megjelenítésének költségmentességét azaz ingyemességét vagy költségét, árát jelentik. Az szolgáltató a ujexpressz.com oldalon saját jogon a hirdetési lehetőségen túl nem árul semmit és kizárja a felelősségét a felhasználók által hirdetett áruk és szolgáltatások árának meghatározásáról. Az ujexpressz.com oldalon árral vagy anélkül lehet hirdetést elhelyezni. Minden felhasználó jelen ASZF elfogadásával kötelezettséget vállal arra, hogy hirdetéseinek tartalma valós, létező terméket vagy szolgáltatást tartalmaz. Bármely felhasználó, ideértve a regisztrációval nem rendelkező látogató felhasználót is jelenthet az ujexpressz.com oldalon a konkrét hirdetésnél ha "csaló, hibás, rosszul kategorizált, egyéb okból hibás" hirdetést talált. A szolgáltató az így jelentett hirdetéseket a bejelentést követő első munkanaptól számított 48 órán belül felülvizsgálja és saját jogán dönt a hirdetés átkategórizálásáról vagy további publikállásáról, felfüggesztéséről vagy törléséről. A felhasználók által feladott hirdetéseket a szolgáltató által fenntartott ügyfélszolgálat hagyja jóvá. Az ujexpressz.com oldalon kizárólag az ügyfélszolgálat által jóváhagyott hirdetés jelenik meg, a jóváhagyás történhet automatikusan vagy manuálisan. Az ügyfélszolgálat a jóváhagyás során lehetőségéhez mérten kiszűri a jelen ASZF-ben később meghatározott tiltott tartalmú hirdetéseket melyek megjelenését a felhasználó értesítése nélkül elutasítja, a már megjelent hirdetést felfüggeszti vagy törli. Az ügyfélszolgálat nem tudja kiszűrni a hirdetés tartalmának valódiságát, mert erre nem áll rendelkezésére ellenőrzési lehetőség és ezt a tényt a felek elfogadják. A hirdetésben foglalt adatok valódiságáért a hirdető tartozik minden felelősséggel!

ujexpressz.com oldal értesítései

Az oldalra történő regisztrációval a hirdető automatikusan felkerül az értesítési listára. Ezen a listán az oldallal kapcsolatos értesítéseket küldjük ki a hirdetőknek, melyek a hirdetési tevékenységet érintik. Lehetőség van erről a listáról leiratkozni, de nem javasloljuk. Kéretlen leveleket nem küldünk.

Egyéb értesítési listákra is fel lehet iratkozni, melyekben a kiválasztott kategóriáknak megfelelő értesítő e-maileket küldjük ki. Minden listáról a hirdető bármikor leiratkozhat! A regisztrációkor kizárólag az oldal működésével kapcsolatos értesítési listára kerül fel.

Az ujexpressz.com oldalon történő hirdetés ideje és költségei

Az ujexpressz.com oldalon a díjmentesen és a díjazás mellett feladott hirdetések megjelenítési ideje az oldalon a hirdetés feladása során választható ki. A fizetős szolgáltatások esetén a választott előfizetésnek megfelelő ideig jelenik meg a hirdetés és annak esetlgesen választott további költséggel járó kiemelése(-i). A feladott hirdetések a feladó által módosíthatóak. A felhasználót az ujexpressz.com oldal a hirdetés vagy kiemelet hirdetési lejárati ideje előtt E-mail útján értesíti, hogy a hirdetést vagy a kiemelést lehet hosszabbítani. A hosszabítás lehetőség nem kötelezettség, mely kizárólag a felhasználó saját döntése. A választható és felmerülő valamennyi költséget a felhasználó a hirdetés feladása során lát, továbbá a vezérlőpultjában megtekinthet. Az ujexpressz.com oldalon valamennyi a szolgáltató által megadott és választható díj bruttó ár, mely magában tartalmazza a mindenkori forgalmi adót. A Felek megállapodnak abban, hogy a szolgáltató az ujexpressz.com oldalon a felhasználói felületen feladott és fizetéssel járó szolgáltatásairól számlát fizetési tranzakciónként állítja ki. A számla tartalmazza az előfizetett szolgáltatások részletezését. A szolgáltató a felhasználói felületen feladott hirdetésekről készült számláját kizárólag elektronikus úton, a felhasználó regisztrációjakor megadott E-mail címre küldi meg, cég/vállalkozás esetén a számlázásra megadott E-mail címre küldi. A szolgáltató elektronikus számlája aláírás és bélyegző nélkül is hiteles.A Felhasználó visszavonhatatlanul hozzájárul a számla elektronikus formátumban való kiállításához. A szolgáltató a számviteli bizonylatokat a számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 169.§ (2) bekezdése alapján 8 évig köteles megőrizni.

Ingyenes és fizetős hirdetési kategóriák

A szolgáltató fenntartja a jogot arra, hogy egyes kategóriákat és hirdetés kiemelés tipusokat, alkategóriákat díjmentes vagy díjköteles csoportként kezel. Amennyiben egy kategóriát mely korábban nem volt díjkötes a szolgáltató díjkötelessé tesz, akkor a már megjelenés alatt álló hirdetések a lejárati idejükig továbbra is láthatóak, nem keletkezik fizetési kötelezettség ezekre a hirdetésekre. A díjköteles kategóriákban kizárólag a díj megfizetése után és az ügyfélszolgálat jóváhagyását követően jelenik meg a hirdetés. A szolgáltató nem tesz különbséget a dijköteles kategóriák esetén a természetes személyek és a társaságok között, mind a feltétek mind a díjak azonosak. Árainkat a mindenkori árlista tartalmazza.

Egyedi hirdetések megjelenítése

A szolgáltató fenntartja a jogot arra, hogy egyedi hirdetéseket is megjelenítsen az ujexpressz.com oldalakon. Az egyedi hirdetéseket az ügyfélszolgálat kezeli. Egyedi hirdetésre külön szerződés keretében lehetséges előfizetni. A szolgáltató fenntartja a jogot arra, hogy üzleti érdekeinek figyelembe vételével egyedi hirdetésre nem köteles szerződni. A szolgálatató egyedi hirdetésre irányuló megkeresést indokolás nélkül elutasíthatja. 

Fizetési módok az ujexpressz.com oldal fizetős szolgáltasainak igénybevételéhez

Az ujexpressz.com oldalon a szolgáltató több féle fizetési módot kínál:

 • Banki átutalás (off-line fizetés), ennek feldolgozása 1-2 napot is igénybe vehet a bankszámlánkra történt jóváírás után
 • PayPal, a jóváírás a sikeres tranzakció után azonnal megtörténik
 • PayPal speciális QR kódos fizetéssel is lehet (bankártyát használva is) adománygyűjtéseinkre pénzt küldeni
 • Bankkártyás fizetések.

a fentiek mellett lehetőség van az ügyfélszolgálaton - nyitvatartási idő alatt - készpénzes befizetést teljesíteni. Az elektronikus befizetések az ujexpressz.com rendszerben automatikusan perceken belül jóváírásra kerülnek. A jóváírás tényétől független az ügyfélszolgálat irdetés jóváhagyási tevékenysége, mert a hirdetés kizárólag - a fizetett szolgáltatással együtt - csak a jóváhagyás után jelenik meg. A felhasználó a saját hirdetései között fügettlenül a jóváhagyástól látja a feladott hirdetéseket ahol, jelzésre kerül a jóváhagyási állapot is. A hirdetés feladásáról a felhasználót az ujexpressz.com oldal E-mailben is tájékoztatja. A szolgáltató fenntartja a jogot, hogy a felsorolt fizetési módok közül egyet vagy többet ideiglenesen felfüggeszt (erre akkor kerül sor, ha banki rendszer szünetel, vagy átmenetileg frissítés alatt áll stb.). Hirdetési költség kifizetésére postai csekket a szolgáltató nem alkalmaz. Hirdetési költség banki befizetésére van mód, de ilyen esetben kérjük e-mailben egyeztessenek az ügyfélszolgálattal az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen.

Pénzügyi költségek, elszámolás

Az ujexpressz.com oldalon a hirdetések több devizanemben is megadhatóak melyre az ujexpressz.com üzemeltetőjének ráhatása nincs. Az ujexpressz.com oldal üzemeltetője a Felhasználók számára pénzkezelést, tárolást, megőrzést nem végez, semmilyen Felhasználók közötti pénzügyi tranzakcióban nem vesz részt. A fizetős szolgáltatások esetén a Felek elfogadják, hogy az ujexpressz.com oldal fizetős szolgáltatásai forintban kerülnek megadásra és az egyéb devizanemben történő konvertálás és annak költségére az ujexpressz.com oldal üzemeltetőjének nincs ráhatása. A fizetésre használt mód (PayPal, bankkártyás fizetés) során felmerülő egyéb költség, ide nem értve a szolgáltató az ujexpressz.com oldal üzemeltetőjétől levont költségeit a felhasználót terhelik, melyre az ujexpressz.com oldal üzemeltetőjének nincs ráhatása. Az ujexpressz.com oldal üzemeltetője a fizetések után minden esetben az oldalon meghatározott összegnek megfelelően állítja ki az elektronikus számlát melyet kizárólag E-mailban küld meg a számlázó rendszer a Felhasználó által megadott E-mail címre. A kiállításra kerülő számla minden esetben forintban kerül kiállításra. A Felek közötti egyedi megállapodás alapján a fentiektől el lehet térni.

Hirdetésekre vonatkozó korlátozások, tilalmak

Az ujexpressz.com oldalon az alábbi hirdetések nem jelenhetnek meg, ilyen tárgyú hirdetéseket az ügyfélszolgálat nem hagy jóvá, a megjelenést elutasítja:

 • Jogszabályt sértő tevékenység,
 • Politikai vagy olyan jellegű reklám,
 • Büntető Törvénykönyvbe (továbbiakban Btk.) ütköző termék, tevékenység,
 • Jóerkörcsbe ütköző, sértő hirdetések,
 • Politikai tárgyú, jellegű hirdetések,
 • Szellemi termékek jogába ütköző hirdetések,
 • Szándékosan valótlan tárgyú, tartalmú hirdetések,
 • Fegyver, pirotechinkai eszköz, robbanószer, tüzijáték ezek részei, alkatrészei továbbá fegyvertartáshoz kötött tárgyak vagy alkatrészei,
 • Szerencsejáték és arra buzdító hirdetések,
 • Jogosulatlan pénzügyi tevékenységgel összefüggő vagy arra hasonlító hirdetések,
 • Másolt filmek és szoftverek adathordozóval vagy anélkül,
 • Forgalomba lévő papír vagy fémpénzek, pénzhelyettesítő okmányok, ide nem értve a muzeális jellegűeket,
 • Alkoholtermékek,
 • Dohánytermékek, kellékeik és kiegészítőik, cigeratta töltő gépek és elektomos cigeratták és azok alkatrészei, utántöltői,
 • Tűz és robbanásveszélyes anyagok,
 • Vegyszerek,
 • Szexuális szolgáltatás,
 • Olyan áru, melynek egyértelmű rendeltetése a szexuális ingerlés,
 • Árubemutatóval egybekötött termékértékesítés, juttatás, kedvezmény, vagyoni előny és ajándéksorsolás,
 • Veszélyes eb és állatviadal reklámja,
 • Gyógyszerek és narkotikumok vagy azok nem szabályzott változatai melyek a tudatállapot befolyásolására alkalmasak,
 • Bűncselekményből származó dolgok,
 • Emberi, állati szervek,
 • Valótlan tartalmú hirdetések bármely kategóriában

a fenti termékek és szolgáltatások hirdetése automatikusan a felhasználói fiók kitiltásával vagy törlésével járhat. A kitiltott felhasználót az ügyfélszolgálat kizárólag akkor engedi újból az ujexpressz.com oldal használatára, ha egyértelműen igazolja a kitiltás indokolatlanságát. Az ujexpressz.com rendszer a kitöltott felhasználó IP címének tiltására képes, melyből adódóan azonos IP címről más felhasználónak sem lesz lehetősége az ujexpressz.com oldalak szolgáltatásait korlátozás nélkül igénybe venni.

Felelősség megosztása

A szolgáltató kizárja felelősségét a felhasználók által közölt hirdetések tartalmáért, a hirdetésben szereplő termék vagy szolgáltatás megfelelőségéért minden esetben a hirdető felhasználó felel. A szolgáltató kizárólag hirdetési felületet biztosít melyet a felhasználók díjmentesen vagy térítés ellenében vehetnek igénybe. A szolgáltató ügyfélszolgálata mindent megtesz azért, hogy a korábban jelzett tiltott tartalmú hirdetések ne jelenhessenek meg az internetes felületen, melytől azonban valamennyi felelősség a hirdető felhasználót terheli. A hirdetésekben megadott tartalomra a szolgáltatónak azon túlmenően, hogy a megjelenítést biztosítja vagy eltasítja nincs ráhatása, melyből adódóan azokért felelni sem tud. A felhasználók - eladó és vevő, hirdető és szolgáltatást igénybe vevő -felek közti jogvitában a szolgáltató nem részes, nem érintett fél, nem tud felelősséget vállalni. A szolgáltató hatósági megkeresés során együtt működik a hatóságokkal és a rá nézve jogszabály szerint kötelező adatszolgáltásoknak eleget tesz. A hidetések - azok lejárata után - 60 nap elteltével véglegesen törlődnek a rendszerből, ide nem értve a felhasználók által törölt saját hirdetéseiket, melyek azonnal törlődnek.

Megjelenési Garancia

Az ujexpressz.com oldal garantálja, hogy jelen ASZF-ben foglaltaknak megfelelő, azaz a korlátozások és tilalmak alá nem tartozó hirdetéseket a vállalt időtartamig megjeleníti, ide nem értve az ügyfélszolgálat által felfüggesztett vagy törölt hirdetéseket. Előre nem ismert okok (technikai, egyéb) miatt ideiglenesen nem megjeleníthető tartalom esetén a hirdetési idő meghosszabbításra kerül (díjmentes és fizetős egyaránt) az elérhetetlenség idejével. Az ujexpressz.com kizárja és jelen ASZF elfogadásával a Felek elfogadják, hogy az ujexpressz.com kiadója semmilyen kártérítési igényt nem fogad el a rajta kívül álló okokból adódó elérhetetlenségért.

Elállás és felmondás joga az ujexpressz.com oldalak használata során

A felhasználó által megrendelt szolgáltatás az ujexpressz.com oldalon történő megjelenéssel valósul meg. A szolgáltatást teljesítettnek kell tekinteni a megjelenéssel egyidőben. Az elállási jogot kizárólag a még naptárilag el nem múlt megjelenítési napokra lehet értelmezni és kérni a szolgáltatótól. Elállás esetén a szolgáltató a már teljesített napok arányában időarányosan (és a költségeit banki költségeivel) csökkentett összeget kizárólag bankszámlára történő utalással fizet vissza. Az elállás szándékát és a konkrét igényt a szolgáltató felé írásban, postai úton vagy személyesen az ügyfélszolgálat nyitvatartási idfejében kell megtenni. Elállási szándékot más nevében nem lehet bejelenteni, társaság esetén a jogosultságot hitelt érdemlő módon kell igazolni. Az oldal használatát a szolgáltató részben ingyenesen biztosítja. A távollévők között kötött 17/1999. (II.5.) Kormányrendelet alapján a felhasználót a 8 napon belüli elállás joga – tekintettel arra, hogy a Szolgáltatás nyújtását a szolgáltató a Szerződés létrejöttét követően azonnal megkezdi – nem illeti meg.

Panaszkezelés

A szolgáltató a telefonos ügyfélszolgálatát az ujexpressz.com oldalak használatának elősegítése érdekében tartja fent. Panaszt írásban az ügyfélszolgálat felé postai vagy E-mailben elektronikusan lehet megtenni az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre elküldve. A szolgáltató a panaszokat minden esetben kivizsgálja és a panaszost írásban tájékoztatja. A panaszkezelés a fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény rendelkezései szerint történik. A panaszok vizsgálatát a szolgáltató 30 nap alatt végzi el. A panaszokat a szolgáltató saját iktatási rendszerében iktatja és egyedi azonosítóval ellátva tájékoztatja a panaszost a megállapításairól.

Adatkezelés és adatvédelem

A felhasználó saját akaratából a regisztráció során hatalmazza fel a szolgáltatót, hogy a regisztráció során megadott adatokat a felhasználó szándékának megfelelő ideig kezelje. A szolgáltató ezeket az adatokat, ide nem értve hatósági kötelező megkerésekre adadó adatszolgáltatást harmadik félnek nem adja át. A felhasználó a saját adatainak törlését bármikor írásban kezdeményezheti.

ujexpressz.com ügyfélszolgálat